Skip to content

Monitoren met KPI's

De resultaatgebieden rechtsonder in het A3 jaarplan bevatten de resultaten die je samen wilt bereiken.

Resultaten worden geformuleerd met KPI's en bepaalde doelwaarde. Deze manier van definiƫren zorgt ervoor dat de resultaten meetbaar zijn, wat ons helpt in het actief monitoren van de resultaten.

Wanneer resultaten meetbaar zijn, is het vrij eenvoudig om te controleren of je op het goede spoor bent. Door de grafieken te bekijken kun je bepalen of het goed gaat, of dat je juist bij moet sturen met extra acties.

Meetbare kpi's

Wanneer je een KPI opent (erop klikken), wordt direct de trend die specifieke KPI getoond. Deze grafiek geeft een overzicht van het resultaat door de tijd heen.

De grafiek toont:

  • Een blauwe lijn met alle waarden voor het huidige A3 jaarplan
  • De rode horizontale lijn toont het minimumdoel. De waarde moet boven dit minimum zijn om het de 'OK'-status te geven. Deze lijn wordt alleen weergegeven wanneer een minimale doelwaarde is ingevoerd.
  • De groene horizontale lijn toont de maximale waarde. De waarde moet onder het maximum zijn om het de 'OK'-status te geven. Deze regel wordt alleen weergegeven wanneer er een maximale waarde is neergezet.
  • Wanneer deze KPI wordt doorgezet, en er waarden worden ingevoerd in sub-jaarplannen, dan worden de waarden van de onderliggende jaarplannen in grijs weergegeven.

Kpi waarden bewerken

Waarden van de KPI kunnen worden bewerkt door op 'Waarden bewerken' te klikken

U kunt een waarde toevoegen door de bijbehorende datum te selecteren, een waarde in het veld 'Waarde' in te voeren en op de knop 'Waarde toevoegen' te klikken. Dit voegt rechtstreeks de waarde toe aan de lijst. Wanneer u op 'terug' klikt, wordt deze nieuwe waarde ook in de grafiek weergegeven. Als u wilt, kunt u meerdere waarden toevoegen door een nieuwe datum en waarde in te voeren en opnieuw te klikken op 'Voeg waarde toevoegen'.

Waarden kunnen worden verwijderd door ze te selecteren en op 'Verwijderen' te klikken. De waarde kan worden geselecteerd door erop te klikken. Wanneer het is geselecteerd, wordt er een vinkje voor weergegeven.