Skip to content

Layouts

Deze feature is enkel beschikbaar in de enterprise editie van A3 online

Met layouts binnen A3 online kun je de weergave van het A3 jaarplan veranderen. De functionaliteit van A3 online verandert niet, maar hoe het plan eruit ziet kan wel veranderen. Zo kun je bijvoorbeeld de titels van blokjes veranderen, uitleg aan de blokjes toevoegen en de kleuren in de huisstijl van je organisatie zetten.

Je kunt een of meerdere layouts voor de gehele organisatie aanmaken. Vervolgens kun je in het A3 jaarplan aangeven dat deze layout gebruikt moet worden.

Check: De juiste rechten

Voordat je met layouts kunt werken is het van belang dat jij ook de juiste rechten hebt om een layout te kunnen bewerken.

  1. Klik op 'Mijn organisatie' > 'Gebruikers'
  2. Klik op je eigen naam
  3. Onder 'Jaarplan beheer' moet het vinkje 'Layouts wijzigen' aan staan

Kun je dit vinkje niet vinden? Dan is deze feature niet beschikbaar voor jouw organisatie. Vragen? Neem dan contact met ons op.

Een layout maken

Een layout kun je maken door te klikken op 'Mijn organisatie' in de bovenste balk, en vervolgens op 'Layouts'.

In dit scherm zie je de huidige layouts binnen jouw organisatie. Dit zijn ook de opties die je hebt als je de layout van je A3 jaarplan wil veranderen.

Als je een nieuwe layout wil aanmaken klik je op '+ Toevoegen'.

Vervolgens zie je een scherm met 5 tabbladen:

Tabblad: Algemeen

Hier kun je de naam van de layout veranderen. Deze heeft geen invloed op de weergave van het A3 jaarplan, maar wordt wel getoond tijdens het selecteren van de layout.

Tabblad: Structuur

Dit is de verhouding van de blokjes.

Tabblad: Stijl

Hier kun je de kleuren wijzigen.

Tabblad: Titels

Tabblad: Beschrijvingen

Een layout selecteren voor alle jaarplannen

Het is mogelijk om een standaard layout voor alle A3 jaarplannen in de organisatie te selecteren. Dit doe je door op de knop 'Opslaan en activeren' te klikken. Dit zorgt ervoor dat alle jaarplannen die geen specifieke layout hebben geselecteerd (zie ook onder).

Een layout selecteren voor 1 jaarplan

Daarnaast is het mogelijk om voor een specifiek jaarplan (of voor meerdere losse jaarplannen) een andere layout te selecteren. Bijvoorbeeld handig als je een programmaplan hebt waar je de titels wil veranderen, of als afdelingen hun eigen beschrijvingen bij de kopjes willen hebben.

Om een layout te selecteren:

  1. Open je het A3 jaarplan waarvan je de layout wil veranderen
  2. Klik je in het A3 menu op 'Meer' en vervolgens op 'Layout aanpassen'. Je krijgt ju onderstaand scherm te zien.

De huidige actieve layout is helder, de niet geselecteerde layouts zijn gedeeltelijk transparant. Door op een layout te klikken kun je deze selecteren.

  1. Selecteer de juiste layout
  2. Klik op opslaan

Het A3 jaarplan transformeert nu zodat het de juiste layout gebruikt.

Een layout deselecteren

Je kunt een A3 specifieke layout ook deselecteren door opnieuw op de geselecteerde layout te klikken. Zodra je de muis wegbeweegt zie je dat nu alle layout knoppen licht transparant zijn. Als je nu op opslaan klikt wordt weer de standaard organisatie-layout gebruikt (of de standaard A3 online layout als de organisatie geen standaard heeft).