Skip to content

Acties

Acties definiëren hoe u de gewenste resultaten zult bereiken.Ze beschrijven wat je moet doen, welke veranderingen je nodig hebt om te maken.

In plaats van alleen maar wat werk te doen, definiëren we acties op zo'n manier dat ze ons helpen bepalen hoe we de organisatie veranderen om de resultaten te bereiken.

Omdat we aan de organisatie werken om het te verbeteren, moeten we duidelijk maken welke delen van de organisatie kunnen worden verbeterd.Daarom gebruiken we de organisatiegebieden.

Organisatiegebieden

De 5 verschillende organisatiegebieden definiëren de delen van uw organisatie die u kunt aanpassen.

 1. Leiderschap Bepaalt hoe de leiders binnen de organisatie leiderschap toepassen.Wat doen ze om mensen te motiveren?Hoe zorgt u ervoor dat de cultuur van de organisatie helpt bij zijn doelen?
 2. Strategie en beleid Definieert gebieden waar u extra planning nodig hebt of een goede richting moet kiezen.Heeft u samenwerking met andere partijen nodig voor een goed plan?Moet je extra beleid schrijven?
 3. Management van Medewerkes.Wat is nodig voor (of van) de werknemers?Hoe kunnen we ervoor zorgen dat ze alle vereiste vaardigheden en kennis hebben om te slagen?
 4. Management van Middelen Welke bronnen en partnersschepen moet u de processen wijzigen of maken?
 5. Management van processen .Uiteindelijk zijn de processen die in uw organisatie aanwezig zijn de kern van de machine die werkt.Deze machine drijft je in de goede richting.Wat heb je nodig om deze machine te verbeteren om de doelen te bereiken?

In het algemeen vullen we het A3 jaarplan van rechts naar links in. We doen hetzelfde met de acties. Voor elk van de resultaten, denk aan of het de systemen van de organisatie moet veranderen.Welke processen moeten we aanpassen?Wat veranderen we In onze dagelijkse activiteiten om ervoor te zorgen dat we onze doelen bereiken?

In de volgende stap denk je na over de werknemers, middelen en partnerschappen.Wat heb je nodig om succesvol te zijn change the daily operations?

Dan denk je na over het benodigde leiderschap en plannen.

Acties in het A3 jaarplan

In deze weergave kunnen we het volgende zien:

 • Een lijst met 4 acties. Achter elke actie is er wat informatie tussen haakjes.
 • Het eerste nummer is de laatste status-update van het percentage van de voltooiing van de actie.De eerste actie is 20% gedaan.
 • De andere indicatoren (6.1 / 1) voor de eerste actie toont de relaties binnen het plan.6.1 betekent dat het is gekoppeld aan het eerste resultaat in resultaatgebied 6 (klantresultaten).'/ 1' betekent dat het is gekoppeld aan de eerste sleutel succesfactor
 • RH zijn de initialen van de persoon waar deze taak is toegewezen.Deze initialen zijn een eigenschap van de persoon en kunnen worden bewerkt in de organisatie-instellingen.
 • De balk toont hetzelfde percentage zoals eerder vermeld, alleen visueel
 • De mijlpaal hieronder beschrijft de eerste taak die voor deze actie moet worden voltooid.Het geeft u een indicatie wanneer u actie zult ondernemen voor deze actie.

Een actie aanmaken

U kunt een actie toevoegen door op "Actie maken" te klikken in een van de organisatiegebieden.Dit maakt een actie in dat organisatie-gebied (tenzij u besluit het in de vorm te wijzigen).

U wordt gevraagd met het volgende beeld.Hier kunt u de juiste eigenschappen invullen en klikken op Opslaan om de actie op te slaan.

Eigenschappen van de actie

 • Naam beschrijft wat de actie is.Dit is wat u in het hoofdoverzicht zult zien.
 • KPI is de KPI waar deze actie aan is gekoppeld.Aangezien u denkt dat u begint met resultaten, moet u rekening houden met welk resultaat deze actie overeenkomt met
 • SBF is afgeleid van de PI en wordt automatisch gefilterd.Om een PI te selecteren, kunt u ervoor kiezen om eerst de SBF in te vullen, wordt het PI-veld automatisch gefilterd
 • Resultaatgebied ook afgeleid van de KSF, kan op dezelfde manier worden gebruikt.
 • Organisatie gebied wordt gedefinieerd zoals hierboven besproken
 • Beoogd resultaat is een gratis tekstveld dat u kunt gebruiken om expliciet te bepalen wat het resultaat van deze actie zou moeten zijn.
 • Toegewezen aan geeft u de mogelijkheid om deze taak aan een persoon toe te wijzen.
 • Streefdatum Toont wanneer deze actie moet worden gedaan.Met behulp van deze data kunt u een oprerende planning maken wanneer u gaat doen.
 • Doorzetten is hetzelfde als voor de SBF en PI.[Lees hier meer over doorzetten] (/aanmaken_doorzetten)

Tasks

In het algemeen, zijn acties op het A3 jaaplan grote acties. Hoe groter de actie, hoe groter de kans dat niemand er iets mee zal doen. Daarom is het belangrijk om de actie op te splitsen in kleinere taken.

Je kunt uw actie opsplitsen in verschillende taken door de actie te openen. U ziet nu het volledige overzicht van de actie, in de tabel met acties.

U kunt een taak toevoegen door te klikken op 'Taak toevoegen'. Het volgende scherm wordt getoond

De taak heeft een subset van de eigenschappen van de actie. Vergelijkbaar met een actie, kunt u een taak een naam, streefdatum geven en aan iemand toewijzen.

Er zijn twee extra eigenschappen:

 • Opmerking geeft u de vrijheid om wat aanvullende informatie toe te voegen aan de taak, in het geval dat het niet volledig duidelijk is.Deze opmerkingen worden weergegeven met behulp van een I-pictogram in het taakoverzicht.
 • Gereed Markeert alleen als de taak is voltooid.

Status updates

De status van een actie kan gedurende het jaar regelmatig worden bijgewerkt. Hiermee kunt u controleren of u nog steeds op de goede weg bent. Lees hier meer over statusupdates.

Statusupdates van plannen waarmee deze actie wordt ingezet om ook in het overzicht van de actie te worden getoond.